Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand in manege: tien paarden omgekomen, elf gered

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 11:26

Bij de grote brand in een manege in Heerlen zijn in de nacht van zaterdag op zondag tien paarden omgekomen. Elf paarden konden op tijd uit de brandende stallen gered worden.

In de paardenboxen op het terrein van de manege stonden in totaal 21 paarden gestald.

Grote brand
De brand brak vlak na middernacht uit in één van de paardenboxen op het terrein van de manege. Het vuur verspreidde zich razendsnel naar de naastgelegen stallen. De brandweer rukte met meerdere blusvoertuigen uit en schaalde al vrij snel op. Brandweerkorpsen uit de regio schoten te hulp.

Video: Track '88

Lees ook: Grote brand in manege Heerlen: aantal paarden omgekomen

Omgekomen
Omstanders en brandweerlieden konden elf paarden uit de stallen redden. Voor tien paarden kwam de hulp te laat. De brand woedde in de paardenboxen op het terrein van de manege aan de Passartweg in Heerlen. De hoeve en de manege zelf raakten niet beschadigd bij de brand.

Opgevangen
Direct na het uitbreken van de brand snelden veel paardeneigenaren met hun trailers naar de manege. "Het leed onder deze mensen is groot", zei de woordvoerder van de brandweer zondagochtend. De door emoties overmande eigenaren werden opgevangen in een naburig café. Daarbij was ook de locoburgemeester van Heerlen aanwezig.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Rond 9:00 uur zondagochtend was het vuur gedoofd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen