Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand in manege Heerlen: aantal paarden omgekomen

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 0:38

De brandweer is in de nacht van zaterdag op zondag met groot materieel uitgerukt naar een grote brand in een manege in Heerlen.

Daarbij zijn een aantal paarden in de brandende stal omgekomen.

Grote brand
Iets na middernacht kwam de melding van de brand bij de manege op de Passartweg binnen, laat een woordvoerder weten. De brandweer rukte met meerdere bluswagens uit en schaalde al vrij snel op naar een grote brand. Rond 00:30 uur werden ook wagens vanuit de hele regio naar Heerlen gestuurd om te assisteren bij het blussen.

Video: Track '88

Paardenboxen
In eerste instantie werd gemeld dat alle dieren in veiligheid waren gebracht, maar later bleken er toch een aantal paarden te zijn omgekomen in de brand. "De brand woedt in de paardenboxen. Een aantal paarden hebben we onder controle, maar er zijn ook wat dieren omgekomen", legt de woordvoerder uit. "We zijn druk bezig om uitbreiding naar de hooi- en stro-opslag te voorkomen."

Met een shovel werd geprobeerd het hooi uit elkaar te trekken, zodat het blussen makkelijker werd.

Opvang
De manege ligt vlak achter een oude hoeve, maar die is volgens de woordvoerder bespaard gebleven. Mensen die een paard hebben staan bij de manege, worden opgevangen in De Varenbeuk. Een dierenarts is opgeroepen om de dieren die de brand hebben overleefd, te onderzoeken. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen