Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand Maastricht: 'Anders zaten we als ratten in de val'

Geplaatst opdonderdag 14 juni 2018 - 14:33

Een gezin is in de nacht van woensdag op donderdag ternauwernood uit hun brandende woning in de binnenstad van Maastricht kunnen komen.

"Mijn moeder en ik wisten via het dak weg te komen. Mijn vader is met een brandweerladder weggehaald. Anders zaten we als ratten in de val", zegt de 16-jarige Yarno tegen De Telegraaf (€).

Schrik vrij
Volgens de krant moesten bij de uitslaande brand in een kapsalon aan de Grote Gracht drie studenten van een ernaast gelegen pand ter controle naar het ziekenhuis. Uiteindelijk zouden ze met de schrik vrij zijn gekomen. Volgens verslaggever Frank Moonen is een van hen al uit het ziekenhuis.

Steiger
"We konden al niet meer naar beneden om er uit te komen. Mijn moeder en ik zijn naar het dak gegaan, waar iemand van een paar panden ons geholpen heeft weg te komen. Mijn vader kreeg gelukkig nog het rolluik open, waardoor de brandweer hem eruit wist te halen. Bij de buren stond een steiger tegen de gevel. Dat was zijn redding. We zijn gelukkig verzekerd, maar daar heb ik nu even niets aan", vertelt Yarno.

Lees ook: Bewoners gered bij grote brand in binnenstad Maastricht

Onderdak
Voor de studenten in het naastgelegen pand zou het een ander verhaal zijn. "Van die drie studenten weet ik dat er twee alles kwijt zijn. En ze waren niet verzekerd. Ik heb gehoord dat ze alweer onderdak hebben. Maar het blijft sneu voor ze. Je raakt altijd dingen kwijt die niet vervangbaar zijn", vertelt een ooggetuige.

Zware schade
De twee panden die het hardst zijn getroffen zijn door de uitslaande brand niet meer bewoonbaar. Een ander aangrenzend pand aan de Grote Gracht heeft zware rook- en waterschade opgelopen, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

Ontruiming
De brand brak rond 04:00 uur uit. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit om het vuur te bestrijden. Omliggende panden werden uit voorzorg ontruimd. Deze mensen zijn naar een hotel gebracht. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen