Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand in leegstaand winkelpand Valkenburg

Geplaatst opzondag 1 augustus 2021 - 5:20

De brandweer is in de nacht van zaterdag op zondag massaal uitgerukt voor een brand in een leegstaand winkelpand in Valkenburg.

Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend.

Overslaan
De eerste melding over de brand in de Plenkertstraat kwam rond 3:15 uur binnen bij de meldkamer. Al snel bleek dat er meer voertuigen nodig waren om ervoor te zorgen dat het vuur niet zou overslaan op de naastgelegen panden. Ook brandweerlieden uit omliggende gebieden kwamen ter plaatse om assistentie te verlenen.

Nablussen
Rond 4:55 uur was de brand onder controle. Het was de de brandweer gelukt om de brand te beperken tot het leegstaande winkelpand. Het nablussen zal nog wel uren gaan duren. Voor zover bekend zijn er geen gewonden vallen.

Rook
Bij de brand kwam veel rook vrij. De veiligheidsregio roept mensen op ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten als ze last hebben van de rook.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen