Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand Koningsbosch: banden en gasflessen exploderen

Geplaatst opzaterdag 20 april 2019 - 0:33

In Koningsbosch is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zeer grote brand uitgebroken in de garage van een bedrijf.

Rond 0:10 uur werd melding gemaakt van de brand aan de Prinsenbaan (N274). Iets na 02:30 uur werd het sein brandmeester gegeven.

Explosies
Volgens de woordvoerder van de brandweer zijn er geen mensen betrokken bij de brand. De brandweer zette in op het behouden van de aanliggende woning. In de garage die zich achter de woning bevindt, waren gasflessen, banden en een vrachtwagen aanwezig. Deze veroorzaakten vanwege de brand explosies.

Massaal uitgerukt
Het vuur greep snel om zich heen in de garage van ongeveer 30 bij 35 meter. Brandweerkorpsen uit de omgeving van Koningsbosch rukten uit om het vuur te bestrijden. Ook de Duitse brandweer hielp met blussen.

'Vreselijk voor ondernemer'
Jos Hessels, de burgemeester van Echt-Susteren, was ook ter plekke. "Vreselijk voor de ondernemer", twitterde hij. Ook bedankte hij de hulp die uit Duitsland is toegesneld.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen