Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand Koningsbosch: banden en gasflessen exploderen

Geplaatst opzaterdag 20 april 2019 - 0:33

In Koningsbosch is in de nacht van vrijdag op zaterdag een zeer grote brand uitgebroken in de garage van een bedrijf.

Rond 0:10 uur werd melding gemaakt van de brand aan de Prinsenbaan (N274). Iets na 02:30 uur werd het sein brandmeester gegeven.

Explosies
Volgens de woordvoerder van de brandweer zijn er geen mensen betrokken bij de brand. De brandweer zette in op het behouden van de aanliggende woning. In de garage die zich achter de woning bevindt, waren gasflessen, banden en een vrachtwagen aanwezig. Deze veroorzaakten vanwege de brand explosies.

Massaal uitgerukt
Het vuur greep snel om zich heen in de garage van ongeveer 30 bij 35 meter. Brandweerkorpsen uit de omgeving van Koningsbosch rukten uit om het vuur te bestrijden. Ook de Duitse brandweer hielp met blussen.

'Vreselijk voor ondernemer'
Jos Hessels, de burgemeester van Echt-Susteren, was ook ter plekke. "Vreselijk voor de ondernemer", twitterde hij. Ook bedankte hij de hulp die uit Duitsland is toegesneld.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen