Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand Horn: schade aan sporthal en snookerbar

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 11:14

De sporthal en het snookercentrum in Horn hebben dinsdag schade opgelopen na de grote brand in een leegstaand restaurant.

De snookerbar aan de Rijksweg heeft brand-, rook- en waterschade. De sporthal alleen rookschade.

Grote brand
Rond 4:30 uur brak er brand uit in een voormalig Chinees-Indisch restaurant. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg het snookercentrum en de sporthal, die pal naast de leegstaande horecazaak liggen. Volgens de brandweer wordt Stichting Salvage ingeschakeld om de schade bij de eigenaren af te handelen.

Het leegstaande horecapand kan als verloren worden beschouwd.

Lees ook: Grote brand Horn na uren blussen onder controle

Ontruiming
Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden kregen het advies om ramen en deuren gesloten te houden. Uit voorzorg werd een aantal woningen in de buurt ontruimd. De bewoners van een nabijgelegen zorgcomplex daarentegen zijn niet geëvacueerd. Na uren blussen werd om 8:30 uur het sein 'brand meester' gegeven. Iedereen kon toen weer terug naar huis.

Fer Traugott

Instortingsgevaar
Het nablussen gaat nog enkele uren duren. Omdat het uitgebrande restaurant op instorten staat, gaat dat volgens de brandweer iets lastiger dan gepland. De brandweer zal in samenspraak met de gemeente Leudal en de politie bekijken wat er met het pand moet gebeuren.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen