Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand Horn na uren blussen onder controle

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 5:54

Een grote brand in een leegstaand gebouw in Horn is na uren blussen onder controle.

Het vuur brak iets na 4:30 uur uit in een leegstaand Chinees-Indisch restaurant bij Hornerhof aan de Rijksweg. Pal naast het gebouw zijn een sporthal en snookercentrum gevestigd.

Fer Traugott

Rookontwikkeling
Bij de brand kwam veel rook vrij. Om die reden adviseerde de brandweer om ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten. De rookontwikkeling trok richting het centrum van het dorp. Brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar het snookercentrum en de sporthal.

Woningen ontruimd
Vanwege de rook is een aantal woningen in de buurt ontruimd. Rond 7:45 uur liet de brandweer weten dat de rookontwikkeling afnam. De bewoners konden even na 8:30 uur weer terug naar huis.

Om 8:30 uur heeft de brandweer het 'sein brandmeester' gegeven. Het nablussen gaat nog even duren.

Roet
In de omgeving van de Rijksweg is volgens de brandweer sprake van neerslag van roet. Volgens de Veiligheidsregio kunnen buurtbewoners dit zelf opruimen, maar moeten ze daarna wel goed hun handen wassen.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen