Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand Horn na uren blussen onder controle

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 5:54

Een grote brand in een leegstaand gebouw in Horn is na uren blussen onder controle.

Het vuur brak iets na 4:30 uur uit in een leegstaand Chinees-Indisch restaurant bij Hornerhof aan de Rijksweg. Pal naast het gebouw zijn een sporthal en snookercentrum gevestigd.

Fer Traugott

Rookontwikkeling
Bij de brand kwam veel rook vrij. Om die reden adviseerde de brandweer om ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten. De rookontwikkeling trok richting het centrum van het dorp. Brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar het snookercentrum en de sporthal.

Woningen ontruimd
Vanwege de rook is een aantal woningen in de buurt ontruimd. Rond 7:45 uur liet de brandweer weten dat de rookontwikkeling afnam. De bewoners konden even na 8:30 uur weer terug naar huis.

Om 8:30 uur heeft de brandweer het 'sein brandmeester' gegeven. Het nablussen gaat nog even duren.

Roet
In de omgeving van de Rijksweg is volgens de brandweer sprake van neerslag van roet. Volgens de Veiligheidsregio kunnen buurtbewoners dit zelf opruimen, maar moeten ze daarna wel goed hun handen wassen.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen