Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand Horn na uren blussen onder controle

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 5:54

Een grote brand in een leegstaand gebouw in Horn is na uren blussen onder controle.

Het vuur brak iets na 4:30 uur uit in een leegstaand Chinees-Indisch restaurant bij Hornerhof aan de Rijksweg. Pal naast het gebouw zijn een sporthal en snookercentrum gevestigd.

Fer Traugott

Rookontwikkeling
Bij de brand kwam veel rook vrij. Om die reden adviseerde de brandweer om ramen en deuren dicht te houden en de ventilatie uit te zetten. De rookontwikkeling trok richting het centrum van het dorp. Brandweerlieden konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar het snookercentrum en de sporthal.

Woningen ontruimd
Vanwege de rook is een aantal woningen in de buurt ontruimd. Rond 7:45 uur liet de brandweer weten dat de rookontwikkeling afnam. De bewoners konden even na 8:30 uur weer terug naar huis.

Om 8:30 uur heeft de brandweer het 'sein brandmeester' gegeven. Het nablussen gaat nog even duren.

Roet
In de omgeving van de Rijksweg is volgens de brandweer sprake van neerslag van roet. Volgens de Veiligheidsregio kunnen buurtbewoners dit zelf opruimen, maar moeten ze daarna wel goed hun handen wassen.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de brand is.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen