Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand in Herten: vlammen weer opgelaaid

Geplaatst opdinsdag 16 mei 2017 - 9:09

De brandweer is in Herten nog tot in de ochtend bezig geweest met het nablussen van de brand in een leegstaand bejaardentehuis.

De brandweer had de grote brand op de derde verdieping van het gebouw rond 2:00 uur onder controle. Hoewel brandweerlieden vrijwel de hele nacht aan het nablussen waren, laaiden de vlammen dinsdagochtend rond 7:30 uur weer op.

Uitslaand
De brandweer rukte maandagavond rond 22:45 uur uit naar de Hoogstraat om een grote uitslaande brand te blussen. Het vuur woedde op de derde verdieping van het gebouw en was lastig te bestrijden. Tussen het dakbeschot bleef de brand steeds weer oplaaien.

Lees ook: Opnieuw brand in voormalig bejaardenhuis

Asbest
De brand is waarschijnlijk ontstaan in een technische ruimte op de derde verdieping van het gebouw. In die ruimte was ook een kleine hoeveelheid asbest verwerkt die is vrijgekomen. Volgens de brandweer is er geen gevaar geweest voor omwonenden.

Het is al de tweede keer dit jaar dat er brand woedde in het voormalige bejaardentehuis.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meerdere boten in brand op werf in Herten
Brand op scheepswerf in Herten geblust
Hondje uit uitlaat van boot gered in Herten
Dak van voormalig bejaardenhuis in Herten in lichterlaaie
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen