Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand bij recyclingbedrijf Venray onder controle

Geplaatst opdinsdag 28 januari 2020 - 14:20

Een grote brand die rond 14:00 uur uitbrak in een recyclingbedrijf in Venray is aan het begin van de avond onder controle gebracht.

Dat meldt de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Er raakte niemand gewond.

De vlammen sloegen in korte tijd uit het dak van de loods aan de Metaalweg. De politie grendelde de directe omgeving van het bedrijventerrein af. De gitzwarte rookwolken trokken noordwaarts, over de A73 en weg van het centrum van Venray. Er werden geen giftige stoffen gemeten in de lucht. De rookoverlast bleef daardoor beperkt.

Asdeeltjes
De snelweg bleef open voor verkeer. Een naastgelegen bedrijf met gasflessen moest de activiteiten staken en bij een zuiveringsinstallatie van RWZI-Venray werd in de gaten gehouden of de waterkwaliteit aangetast zou worden door asdeeltjes.

Het sein brand meester werd rond 18:30 uur gegeven. Van de loods van 100 bij 200 meter van Van Munster Recyclers was na de urenlange vuurzee niet veel meer over. De opslag betrof voornamelijk papier en hydraulische olie. De brandweer wist wel een aanpalende loods met caravans veilig te stellen. De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Hulp
De Venrayse brandweer kreeg bij de bluswerkzaamheden hulp van korpsen uit de regio. Wagens uit Meerlo, Horst en Venlo waren uitgerukt om te assisteren. Het nablussen gaat nog tot laat in de avond duren, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio-Noord.

Video: Track '88
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen