Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand bij recyclingbedrijf Venray onder controle

Geplaatst opdinsdag 28 januari 2020 - 14:20

Een grote brand die rond 14:00 uur uitbrak in een recyclingbedrijf in Venray is aan het begin van de avond onder controle gebracht.

Dat meldt de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Er raakte niemand gewond.

De vlammen sloegen in korte tijd uit het dak van de loods aan de Metaalweg. De politie grendelde de directe omgeving van het bedrijventerrein af. De gitzwarte rookwolken trokken noordwaarts, over de A73 en weg van het centrum van Venray. Er werden geen giftige stoffen gemeten in de lucht. De rookoverlast bleef daardoor beperkt.

Asdeeltjes
De snelweg bleef open voor verkeer. Een naastgelegen bedrijf met gasflessen moest de activiteiten staken en bij een zuiveringsinstallatie van RWZI-Venray werd in de gaten gehouden of de waterkwaliteit aangetast zou worden door asdeeltjes.

Het sein brand meester werd rond 18:30 uur gegeven. Van de loods van 100 bij 200 meter van Van Munster Recyclers was na de urenlange vuurzee niet veel meer over. De opslag betrof voornamelijk papier en hydraulische olie. De brandweer wist wel een aanpalende loods met caravans veilig te stellen. De politie gaat onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Hulp
De Venrayse brandweer kreeg bij de bluswerkzaamheden hulp van korpsen uit de regio. Wagens uit Meerlo, Horst en Venlo waren uitgerukt om te assisteren. Het nablussen gaat nog tot laat in de avond duren, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio-Noord.

Video: Track '88
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen