Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand bij recyclingbedrijf Blerick aangestoken

Geplaatst opmaandag 13 augustus 2018 - 15:09

De grote brand bij een recyclingbedrijf in Blerick is aangestoken. Volgens de politie is op camerabeelden een verdachte te zien.

De brand brak in de nacht van zaterdag op zondag rond 00:30 uur uit. Een flinke hoeveelheid houten pallets bleek in brand te zijn gevlogen. Het vuur greep snel om zich heen. In korte tijd was er sprake van een enorme vlammenzee.

De brandweer had vele uren nodig om het vuur onder controle te krijgen. Nog tot zondagmiddag waren brandweermannen bezig met nablussen.

Lees ook: Vlammenzee bij recyclingbedrijf in Blerick

Vermoedelijke brandstichter
"Het politieonderzoek geeft nu reden om aan te nemen dat de pallets zijn aangestoken", meldt de politie. Er wordt gezocht naar getuigen in de hoop erachter te komen wie de vermoedelijke brandstichter is.

Bij het bestrijden van de vlammenzee werd de Venlose brandweer geholpen door korpsen uit onder meer Helden, Maasbree en Sevenum.

Meer branden
De brand volgde nog geen week na een andere grote bedrijfsbrand in Blerick. Dinsdag woedde een grote brand bij een coatingbedrijf. De oorzaak van die brand was een technisch mankement.

Lees ook: Sirenes gaan af bij grote brand in Blerick

Collin Recycling werd al vaker getroffen door brand. Vier jaar geleden kostte het de brandweer veel moeite om een stapel afval te blussen waarin door broei brand was ontstaan. Twee jaar geleden woedde er ook al een nachtelijke brand.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen