Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand bij metaalrecyclingbedrijf in Haelen

Geplaatst opzondag 21 juni 2020 - 6:29

Bij een metaalrecyclingbedrijf in Haelen woedt zondagochtend een zeer grote brand. De bluswerkzaamheden worden bemoeilijkt door de hoogspanningsleidingen naast het brandende gebouw.

De brand brak rond 5:30 uur uit bij het bedrijf aan De Giesel op het industrieterrein Windmolenven in Haelen. De rook is tot in de verre omtrek te zien.

Lees ook: Brand Haelen onder controle, nablussen gaat voort

Ramen en deuren dicht
De brandweer raadt omwonenden aan om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten, als er last is van de rook. Volgens een correspondent ter plaatse is er veel rookontwikkeling en waait die rook richting de dorpskern van Haelen. De brandweer verricht diverse metingen om het gevaar van de rook in te kunnen schatten.

Video: Fer Traugott

Veel materieel
De brandweer is met meerdere blusteams en veel materieel ter plaatse om het vuur te bestrijden. De moeilijkheid daarbij is een hoogspanningsmast die naast het gebouw staat. "Daardoor moet de brandweer voorzichtig stralen met het bluswater", aldus de correspondent. Brandweerlieden uit Ittervoort, Weert, Nederweert, Meijel, Heythuysen, Roggel en Roermond zijn opgeroepen om de vuurzee te bestrijden

Knallen
Een buurtbewoner laat op Facebook weten dat er flinke knallen te horen zijn.

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen