Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand bij industriebakker Roermond

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 7:02

Bij een bakkerij op bedrijventerrein Heide-Roerstreek in Roermond is woensdagmorgen een grote brand uitgebroken.

Rond 6:40 uur werd groot alarm geslagen in de bakkerij van Mission Foods aan de Industrieweg. Een gebied met een straal van 400 meter rond de brand is afgezet vanwege explosiegevaar.

Brandweer
De vlammen slaan uit het gebouw waar tortilla's worden gemaakt. De brandweer is met verschillende blusploegen aanwezig om de vlammen te bestrijden. Niet alleen de Roermondse brandweer is gewaarschuwd, ook in de rest van Midden-Limburg en in Venlo zijn blusploegen opgetrommeld.

Lichterlaaie
Onduidelijk is nog hoe de brand precies is ontstaan. Volgens een correspondent ter plekke waren de vlammen alleen te zien rond een airco-installatie, maar staat inmiddels de hele bedrijfshal in lichterlaaie. Ook was er een explosie te horen. Met slijpschijven proberen de brandweerlieden de hal te openen.

Personeel
Op het moment dat de brand uitbrak was er personeel aanwezig in het bedrijf, maar die zijn allemaal in veiligheid.

Rook
Boven het bedrijventerrein hangt een grote zwarte rookwolk, afkomstig van de brandende transportbanden binnen de bakkerij. De wolk drijft richting de wijk Donderberg in Roermond. Bewoners van die buurt wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Grote brand Roermond (4 dec 2019)
Foto: Fer Traugott
Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen