Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand bij industriebakker Roermond

Geplaatst opwoensdag 4 december 2019 - 7:02

Bij een bakkerij op bedrijventerrein Heide-Roerstreek in Roermond is woensdagmorgen een grote brand uitgebroken.

Rond 6:40 uur werd groot alarm geslagen in de bakkerij van Mission Foods aan de Industrieweg. Een gebied met een straal van 400 meter rond de brand is afgezet vanwege explosiegevaar.

Brandweer
De vlammen slaan uit het gebouw waar tortilla's worden gemaakt. De brandweer is met verschillende blusploegen aanwezig om de vlammen te bestrijden. Niet alleen de Roermondse brandweer is gewaarschuwd, ook in de rest van Midden-Limburg en in Venlo zijn blusploegen opgetrommeld.

Lichterlaaie
Onduidelijk is nog hoe de brand precies is ontstaan. Volgens een correspondent ter plekke waren de vlammen alleen te zien rond een airco-installatie, maar staat inmiddels de hele bedrijfshal in lichterlaaie. Ook was er een explosie te horen. Met slijpschijven proberen de brandweerlieden de hal te openen.

Personeel
Op het moment dat de brand uitbrak was er personeel aanwezig in het bedrijf, maar die zijn allemaal in veiligheid.

Rook
Boven het bedrijventerrein hangt een grote zwarte rookwolk, afkomstig van de brandende transportbanden binnen de bakkerij. De wolk drijft richting de wijk Donderberg in Roermond. Bewoners van die buurt wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Grote brand Roermond (4 dec 2019)
Foto: Fer Traugott
Deel dit bericht via
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen