Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand bij glasfabriek in Maastricht door kapotte oven

Geplaatst opzaterdag 30 december 2017 - 13:54

Er woedt een grote brand bij de glasfabriek in Maastricht. Oorzaak van de brand is doorslag van een oven, hieruit stroomt 300 ton vloeibaar glas.

Inmiddels is de brandweer begonnen met blussen en neemt de rookontwikkeling af. Advies aan mensen in de omgeving is nog steeds om ramen en deuren gesloten te houden.

De melding kwam rond 13:30 uur binnen.

Afkoelen
De brandweer is bezig met het koelen van het glas en de constructie. Rond 15:00 uur werd er opgeschaald naar GRIP 2. Werknemers hebben het gedeelte van het pand waar de brand woedt verlaten.

Video: Track'88

Overlast
In Maastricht kan er overlast zijn van de rookontwikkeling. Op de Viaductweg kan het verkeer er hinder van ondervinden. De fabriek ligt vlak langs het spoor, maar het treinverkeer ondervindt geen problemen van de brand.

Op dit moment worden er metingen verricht of er gevaarlijke stoffen vrijkomen. Ook is er een politiehelikopter ingezet.

Foto: Nifoma
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen