Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand bij Aviko in Lomm

Geplaatst opvrijdag 3 juli 2020 - 6:26

Bij Aviko in Lomm is in de nacht van donderdag op vrijdag een grote brand uitgebroken. De vlammen sloegen door het dak van het productiebedrijf.

De brandweer is rond 4:00 met meerdere blusvoertuigen uitgerukt voor de brand bij de aardappelverwerker aan de Spikweien. Al snel is opgeschaald naar een zeer grote brand. Rond 5:40 had de brandweer het vuur onder controle. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

Bovenaf
Om het vuur te bestrijden zijn vier blusvoertuigen, een hoogwerker en een extra autoladder ingezet. Met de laatste twee voertuigen kon de brandweer het vuur van bovenaf bestrijden.

Geen gevaarlijke stoffen
Bij de brand zijn volgens een woordvoerder van de brandweer geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Wel is omwonenden tijdens de brand geadviseerd om ramen en deuren te sluiten, maar de woordvoerder laat weten dat dat advies inmiddels niet meer geldt.

Nablussen
Hoe de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. "Daar komt onderzoek naar", zegt de woordvoerder van de brandweer. Mensen mogen voorlopig de fabriek niet in. De brandweer is bezig met nablussen.

Productieproces
Het productieproces ligt van de fabriek ligt voorlopig stil. Het is nog niet duidelijk wanneer de fabriek weer operationeel is.

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen