Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Panningen

Geplaatst opvrijdag 7 september 2018 - 3:54

In een verzamelgebouw op het industrieterrein in Panningen is vrijdagmorgen vroeg een grote brand uitgebroken.

De brandweer werd rond 3:30 uur opgeroepen voor de brand in de grote loods waar onder meer een dakdekkersbedrijf en een metaalsnijderij zijn gevestigd. Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt.

Wijde omgeving
De vlammen grepen snel om zich heen, waardoor ook blusploegen uit de wijde omtrek werden opgeroepen. De brandweermensen uit Panningen werden onder meer bijgestaan door collega's uit Horst, Venlo en Roermond. De hulpdiensten spreken van een 'zeer grote brand'.

Lichterlaaie
Op beelden is te zien dat de vlammen over een groot deel van het pand uit het dak slaan. Ook lijkt een deel van de hal ingestort te zijn. Volgens de brandweer kan het gebouw als verloren worden beschouwd. Bij de brand kwam veel rook vrij. Uit metingen is gebleken dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. In eerste instantie werd door de hulpdiensten gemeld dat het om een brand bij een bakkerij ging, die ligt vlakbij het verzamelgebouw.

Stikstoftank
In de brandende loods staan ook verschillende voertuigen. Met de gemeente Peel en Maas wordt geïnventariseerd welke bedrijven zich allemaal in de loods bevinden. Tijdens het bluswerk moest de brandweer zich tijdelijk terugtrekken, omdat een grote tank stikstof dreigde te ontploffen. Door die te koelen, week dat gevaar weer.

Rond 06:15 uur was het vuur onder de controle. De brandweer denkt dat het nablussen nog lange tijd gaat duren.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen