Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Panningen

Geplaatst opvrijdag 7 september 2018 - 3:54

In een verzamelgebouw op het industrieterrein in Panningen is vrijdagmorgen vroeg een grote brand uitgebroken.

De brandweer werd rond 3:30 uur opgeroepen voor de brand in de grote loods waar onder meer een dakdekkersbedrijf en een metaalsnijderij zijn gevestigd. Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt.

Wijde omgeving
De vlammen grepen snel om zich heen, waardoor ook blusploegen uit de wijde omtrek werden opgeroepen. De brandweermensen uit Panningen werden onder meer bijgestaan door collega's uit Horst, Venlo en Roermond. De hulpdiensten spreken van een 'zeer grote brand'.

Lichterlaaie
Op beelden is te zien dat de vlammen over een groot deel van het pand uit het dak slaan. Ook lijkt een deel van de hal ingestort te zijn. Volgens de brandweer kan het gebouw als verloren worden beschouwd. Bij de brand kwam veel rook vrij. Uit metingen is gebleken dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. In eerste instantie werd door de hulpdiensten gemeld dat het om een brand bij een bakkerij ging, die ligt vlakbij het verzamelgebouw.

Stikstoftank
In de brandende loods staan ook verschillende voertuigen. Met de gemeente Peel en Maas wordt geïnventariseerd welke bedrijven zich allemaal in de loods bevinden. Tijdens het bluswerk moest de brandweer zich tijdelijk terugtrekken, omdat een grote tank stikstof dreigde te ontploffen. Door die te koelen, week dat gevaar weer.

Rond 06:15 uur was het vuur onder de controle. De brandweer denkt dat het nablussen nog lange tijd gaat duren.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen