Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Panningen

Geplaatst opvrijdag 7 september 2018 - 3:54

In een verzamelgebouw op het industrieterrein in Panningen is vrijdagmorgen vroeg een grote brand uitgebroken.

De brandweer werd rond 3:30 uur opgeroepen voor de brand in de grote loods waar onder meer een dakdekkersbedrijf en een metaalsnijderij zijn gevestigd. Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt.

Wijde omgeving
De vlammen grepen snel om zich heen, waardoor ook blusploegen uit de wijde omtrek werden opgeroepen. De brandweermensen uit Panningen werden onder meer bijgestaan door collega's uit Horst, Venlo en Roermond. De hulpdiensten spreken van een 'zeer grote brand'.

Lichterlaaie
Op beelden is te zien dat de vlammen over een groot deel van het pand uit het dak slaan. Ook lijkt een deel van de hal ingestort te zijn. Volgens de brandweer kan het gebouw als verloren worden beschouwd. Bij de brand kwam veel rook vrij. Uit metingen is gebleken dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. In eerste instantie werd door de hulpdiensten gemeld dat het om een brand bij een bakkerij ging, die ligt vlakbij het verzamelgebouw.

Stikstoftank
In de brandende loods staan ook verschillende voertuigen. Met de gemeente Peel en Maas wordt geïnventariseerd welke bedrijven zich allemaal in de loods bevinden. Tijdens het bluswerk moest de brandweer zich tijdelijk terugtrekken, omdat een grote tank stikstof dreigde te ontploffen. Door die te koelen, week dat gevaar weer.

Rond 06:15 uur was het vuur onder de controle. De brandweer denkt dat het nablussen nog lange tijd gaat duren.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen