Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grote brand in bedrijfsverzamelgebouw Panningen

Geplaatst opvrijdag 7 september 2018 - 3:54

In een verzamelgebouw op het industrieterrein in Panningen is vrijdagmorgen vroeg een grote brand uitgebroken.

De brandweer werd rond 3:30 uur opgeroepen voor de brand in de grote loods waar onder meer een dakdekkersbedrijf en een metaalsnijderij zijn gevestigd. Volgens de brandweer is er niemand gewond geraakt.

Wijde omgeving
De vlammen grepen snel om zich heen, waardoor ook blusploegen uit de wijde omtrek werden opgeroepen. De brandweermensen uit Panningen werden onder meer bijgestaan door collega's uit Horst, Venlo en Roermond. De hulpdiensten spreken van een 'zeer grote brand'.

Lichterlaaie
Op beelden is te zien dat de vlammen over een groot deel van het pand uit het dak slaan. Ook lijkt een deel van de hal ingestort te zijn. Volgens de brandweer kan het gebouw als verloren worden beschouwd. Bij de brand kwam veel rook vrij. Uit metingen is gebleken dat er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet duidelijk. In eerste instantie werd door de hulpdiensten gemeld dat het om een brand bij een bakkerij ging, die ligt vlakbij het verzamelgebouw.

Stikstoftank
In de brandende loods staan ook verschillende voertuigen. Met de gemeente Peel en Maas wordt geïnventariseerd welke bedrijven zich allemaal in de loods bevinden. Tijdens het bluswerk moest de brandweer zich tijdelijk terugtrekken, omdat een grote tank stikstof dreigde te ontploffen. Door die te koelen, week dat gevaar weer.

Rond 06:15 uur was het vuur onder de controle. De brandweer denkt dat het nablussen nog lange tijd gaat duren.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen