Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote bosbrand: Brandweer Weert helpt Brabantse collega's

Geplaatst opdonderdag 26 juli 2018 - 14:01

De brandweer van Weert is uitgerukt om de collega's in Brabant te helpen bij een grote bosbrand.

De vlammen woeden sinds 13:00 uur in Maarheeze, in een bosgebied aan de Sterkselseweg. Volgens een woordvoerder staat er een stuk bos van 400 bij 400 meter in brand.

Blussen
De brandweer is met verschillende bluswagens en een waterwagen ter plekke. De brandweer verwacht dat de brand zich niet meer uitbreidt. In het bos van Staatsbosbeheer staan veel droge naaldbomen en er is veel water nodig om het vuur te bestrijden. Het nablussen duurt vermoedelijk nog zeker tot donderdagavond.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Ramen en deuren
Met de rook valt het volgens de brandweer mee. Omwonenden die daar last van hebben, krijgen het advies om ramen en deuren te sluiten.

Volg alle verrichtingen van Tom tijdens de Tour de France op onze Tom Dumoulin themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen