Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grote belangstelling voor hoger beroep doodrijder Meijel

Geplaatst opwoensdag 9 september 2015 - 11:20

Onder grote belangstelling is woensdag voor de rechtbank in Den Bosch het hoger beroep begonnen van de man die in mei 2013 in Meijel een 2-jarig kind en haar opa en oma doodreed op het fietspad.

De Poolse automobilist werd in november 2014 veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur.

Ophef
De vader van het kindje kon niet leven met deze straf, ging door het lint en gooide met een stoel in de rechtszaal. Daardoor ontstond ophef over de zaak en kwam de roep om zwaardere straffen.

Lees ook: Woedende vader gooit stoel naar rechter

Onder de circa 75 mensen in de rechtszaal zijn ongeveer twintig nabestaanden van de drie slachtoffers. Er is ook veel belangstelling van de media voor de zaak. De verdachte is eveneens in de rechtszaal aanwezig.

Snelheid
De snelheid waarmee de automobilist reed, werd in eerder onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) niet exact duidelijk. Volgens het rapport lag de snelheid tussen de 76 en 124 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur toegestaan is. In het nieuwe rapport spreekt het NFI van een snelheid die waarschijnlijk tussen de 86 en 111 kilometer per uur ligt.

Lees ook: Opheldering over snelheid doodrijder Meijel

Dodelijk ongeval
Op de Heldensedijk in Meijel reed de Poolse chauffeur op zondag 13 mei 2013 de 67-jarige man uit Meijel, zijn 64-jarige vrouw en hun 2-jarige kleindochter uit Heesch dood. Zijn auto vloog uit de bocht, reed door een heg en raakte daarna op het naast de weg gelegen fietspad de fietsers.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Excuses staatssecretaris na vrijlating doodrijder Meijel
Doodrijder Meijel gaat in cassatie tegen celstraf
Bestuurder dodelijk ongeval Meijel voor de rechter
Pool ontkent roekeloos rijgedrag bij ongeval Meijel
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen