Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote belangstelling voor hoger beroep doodrijder Meijel

Geplaatst opwoensdag 9 september 2015 - 11:20
Bekijk media
  • 1
  • 1
Bij het ongeluk in Meijel kwam een ouder koppel en hun kleinkind om het leven.
Archieffoto: Stefan Koopmans

Onder grote belangstelling is woensdag voor de rechtbank in Den Bosch het hoger beroep begonnen van de man die in mei 2013 in Meijel een 2-jarig kind en haar opa en oma doodreed op het fietspad.

De Poolse automobilist werd in november 2014 veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur.

Ophef
De vader van het kindje kon niet leven met deze straf, ging door het lint en gooide met een stoel in de rechtszaal. Daardoor ontstond ophef over de zaak en kwam de roep om zwaardere straffen.

Lees ook: Woedende vader gooit stoel naar rechter

Onder de circa 75 mensen in de rechtszaal zijn ongeveer twintig nabestaanden van de drie slachtoffers. Er is ook veel belangstelling van de media voor de zaak. De verdachte is eveneens in de rechtszaal aanwezig.

Snelheid
De snelheid waarmee de automobilist reed, werd in eerder onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) niet exact duidelijk. Volgens het rapport lag de snelheid tussen de 76 en 124 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur toegestaan is. In het nieuwe rapport spreekt het NFI van een snelheid die waarschijnlijk tussen de 86 en 111 kilometer per uur ligt.

Lees ook: Opheldering over snelheid doodrijder Meijel

Dodelijk ongeval
Op de Heldensedijk in Meijel reed de Poolse chauffeur op zondag 13 mei 2013 de 67-jarige man uit Meijel, zijn 64-jarige vrouw en hun 2-jarige kleindochter uit Heesch dood. Zijn auto vloog uit de bocht, reed door een heg en raakte daarna op het naast de weg gelegen fietspad de fietsers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Gerelateerde berichten

Doodrijder Meijel gaat in cassatie tegen celstraf
Excuses staatssecretaris na vrijlating doodrijder Meijel
Bestuurder dodelijk ongeval Meijel voor de rechter
Pool ontkent roekeloos rijgedrag bij ongeval Meijel

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV