Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grote belangstelling voor hoger beroep doodrijder Meijel

Geplaatst opwoensdag 9 september 2015 - 11:20

Onder grote belangstelling is woensdag voor de rechtbank in Den Bosch het hoger beroep begonnen van de man die in mei 2013 in Meijel een 2-jarig kind en haar opa en oma doodreed op het fietspad.

De Poolse automobilist werd in november 2014 veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur.

Ophef
De vader van het kindje kon niet leven met deze straf, ging door het lint en gooide met een stoel in de rechtszaal. Daardoor ontstond ophef over de zaak en kwam de roep om zwaardere straffen.

Lees ook: Woedende vader gooit stoel naar rechter

Onder de circa 75 mensen in de rechtszaal zijn ongeveer twintig nabestaanden van de drie slachtoffers. Er is ook veel belangstelling van de media voor de zaak. De verdachte is eveneens in de rechtszaal aanwezig.

Snelheid
De snelheid waarmee de automobilist reed, werd in eerder onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) niet exact duidelijk. Volgens het rapport lag de snelheid tussen de 76 en 124 kilometer per uur, waar 80 kilometer per uur toegestaan is. In het nieuwe rapport spreekt het NFI van een snelheid die waarschijnlijk tussen de 86 en 111 kilometer per uur ligt.

Lees ook: Opheldering over snelheid doodrijder Meijel

Dodelijk ongeval
Op de Heldensedijk in Meijel reed de Poolse chauffeur op zondag 13 mei 2013 de 67-jarige man uit Meijel, zijn 64-jarige vrouw en hun 2-jarige kleindochter uit Heesch dood. Zijn auto vloog uit de bocht, reed door een heg en raakte daarna op het naast de weg gelegen fietspad de fietsers.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00