Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote Amerikaanse troepenmacht via Limburg naar Duitsland

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 20:07

Een grootschalige transport van Amerikaans oorlogsmaterieel richting Duitsland passeert binnenkort de Limburgse provinciegrens.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigd.

Veiligheid
Mogelijk gaat het transport bij Venlo de grens over. Uit veiligheidsoverwegingen maakt de woordvoerder de exacte data en tijdstippen niet bekend. Tussen 10 oktober en begin november gaat het transport de grens over.

Texaanse brigade
Het gaat om de verplaatsing van de Texaanse 2nd Brigade Combat Team, 1st Cavalry Division, ook wel de Black Jack Brigade genoemd. Die wordt in Duitsland gestationeerd. In totaal verkassen 3500 Amerikaanse militairen, 85 Abrams tanks en honderden andere legervoertuigen van de basis in Texas naar Duitsland.

Vlissingen
Het transport komt per schip aan in Vlissingen. Van daaruit gaat het transport verder over de weg, per spoor en met binnenvaartschepen.

Helikoptereenheid
Andersom verlaat een Amerikaanse helikoptereenheid met 1700 soldaten en 80 heli’s Duitsland. Die keert terug naar een basis in de staat Georgia.

Rusland
Vanwege de toenemende geopolitieke spanningen met Rusland plaatsen de Verenigde Staten een grotere troepenmacht op het Europese vasteland.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen