Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote Amerikaanse troepenmacht via Limburg naar Duitsland

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 20:07

Een grootschalige transport van Amerikaans oorlogsmaterieel richting Duitsland passeert binnenkort de Limburgse provinciegrens.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigd.

Veiligheid
Mogelijk gaat het transport bij Venlo de grens over. Uit veiligheidsoverwegingen maakt de woordvoerder de exacte data en tijdstippen niet bekend. Tussen 10 oktober en begin november gaat het transport de grens over.

Texaanse brigade
Het gaat om de verplaatsing van de Texaanse 2nd Brigade Combat Team, 1st Cavalry Division, ook wel de Black Jack Brigade genoemd. Die wordt in Duitsland gestationeerd. In totaal verkassen 3500 Amerikaanse militairen, 85 Abrams tanks en honderden andere legervoertuigen van de basis in Texas naar Duitsland.

Vlissingen
Het transport komt per schip aan in Vlissingen. Van daaruit gaat het transport verder over de weg, per spoor en met binnenvaartschepen.

Helikoptereenheid
Andersom verlaat een Amerikaanse helikoptereenheid met 1700 soldaten en 80 heli’s Duitsland. Die keert terug naar een basis in de staat Georgia.

Rusland
Vanwege de toenemende geopolitieke spanningen met Rusland plaatsen de Verenigde Staten een grotere troepenmacht op het Europese vasteland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen