Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote Amerikaanse troepenmacht via Limburg naar Duitsland

Geplaatst opwoensdag 9 oktober 2019 - 20:07

Een grootschalige transport van Amerikaans oorlogsmaterieel richting Duitsland passeert binnenkort de Limburgse provinciegrens.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie bevestigd.

Veiligheid
Mogelijk gaat het transport bij Venlo de grens over. Uit veiligheidsoverwegingen maakt de woordvoerder de exacte data en tijdstippen niet bekend. Tussen 10 oktober en begin november gaat het transport de grens over.

Texaanse brigade
Het gaat om de verplaatsing van de Texaanse 2nd Brigade Combat Team, 1st Cavalry Division, ook wel de Black Jack Brigade genoemd. Die wordt in Duitsland gestationeerd. In totaal verkassen 3500 Amerikaanse militairen, 85 Abrams tanks en honderden andere legervoertuigen van de basis in Texas naar Duitsland.

Vlissingen
Het transport komt per schip aan in Vlissingen. Van daaruit gaat het transport verder over de weg, per spoor en met binnenvaartschepen.

Helikoptereenheid
Andersom verlaat een Amerikaanse helikoptereenheid met 1700 soldaten en 80 heli’s Duitsland. Die keert terug naar een basis in de staat Georgia.

Rusland
Vanwege de toenemende geopolitieke spanningen met Rusland plaatsen de Verenigde Staten een grotere troepenmacht op het Europese vasteland.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen