Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote aftellen tot volgende proces Nicky Verstappen begonnen

Geplaatst opvrijdag 18 juni 2021 - 6:35

Het grote aftellen tot het Nicky Verstappen-proces in hoger beroep is begonnen. Vrijdag stoppen betrokken partijen bij een tussenstation tijdens een zogeheten pro-formazitting. In november moet het proces van start gaan.

De grote vraag is of er tot die tijd nog konijnen uit de hoge hoed worden getoverd. Tot dusver zijn alle partijen niet van proceshouding veranderd.

Lees ook: Oproep aan Jos Brech: 'Vertel nu eindelijk de waarheid'

Voornamelijk gezwegen
Zo hield verdachte Jos Brech (58) zich op de eerste dag in het Hof van Den Bosch op de vlakte, zoals hij dat ook deed tijdens alle zittingsdagen in de Maastrichtse rechtbank. Brech herhaalde nog eens dat hij Nicky in 1998 niet heeft ontvoerd, misbruikt en gedood. Voor het overige deed hij er voornamelijk het zwijgen toe.

Antwoorden geven
Ook justitie kwam weinig verrassend uit de hoek; de aanklager vindt de straf van 12,5 jaar gevangenis die Brech in Maastricht kreeg te laag. Op de eerste dag deed justitie nog maar eens een appèl op Brech om 'de waarheid' te spreken. Met andere woorden: om antwoorden te geven op vragen waarop Brech in de optiek van de aanklager antwoord kán geven.

Vrijdag wordt de stand van het onderzoek besproken. Tussen deze zitting en het proces in november zit mogelijk nog een laatste pro forma-moment om puntjes op de i te zetten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen