Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote actie in Limburg tegen georganiseerde hennepteelt

Geplaatst opdonderdag 22 oktober 2020 - 12:39

Op meerdere locaties in Limburg zijn donderdag zo'n 70 medewerkers van diverse opsporingsdiensten in de weer met doorzoekingen. Dat gebeurt in het kader van een onderzoek naar grote georganiseerde hennepteelt.

De internationale actie wordt in samenwerking met de politie in Spanje gedaan.

Spanje
De doorzoekingen vinden plaats in Beek, Stein, Oirsbeek, Obbicht, Sittard, Geleen, Maastricht en Amsterdam. Ook over de grens in Lanaken zijn politie en justitie bezig met invallen. Verder worden in Spanje op verzoek van Nederland panden doorzocht.

Strafrechtelijk onderzoek
Met de actie hoopt justitie meer informatie te krijgen voor het strafrechtelijk onderzoek naar de productie van en de georganiseerde handel in hennep. In Nederland, Spanje en Belgiƫ zijn er tot nu toe aanhoudingen verricht.

De politie verwacht aan het einde van donderdagmiddag meer informatie te kunnen geven over de aanhoudingen en de opbrengsten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen