Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote actie in Limburg tegen georganiseerde hennepteelt

Geplaatst opdonderdag 22 oktober 2020 - 12:39

Op meerdere locaties in Limburg zijn donderdag zo'n 70 medewerkers van diverse opsporingsdiensten in de weer met doorzoekingen. Dat gebeurt in het kader van een onderzoek naar grote georganiseerde hennepteelt.

De internationale actie wordt in samenwerking met de politie in Spanje gedaan.

Spanje
De doorzoekingen vinden plaats in Beek, Stein, Oirsbeek, Obbicht, Sittard, Geleen, Maastricht en Amsterdam. Ook over de grens in Lanaken zijn politie en justitie bezig met invallen. Verder worden in Spanje op verzoek van Nederland panden doorzocht.

Strafrechtelijk onderzoek
Met de actie hoopt justitie meer informatie te krijgen voor het strafrechtelijk onderzoek naar de productie van en de georganiseerde handel in hennep. In Nederland, Spanje en België zijn er tot nu toe aanhoudingen verricht.

De politie verwacht aan het einde van donderdagmiddag meer informatie te kunnen geven over de aanhoudingen en de opbrengsten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen