Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Grote actie Belgische politie tegen drugstoerisme

Geplaatst opzondag 19 mei 2019 - 11:30

Bij een grote controle van de politie van Voeren werden in de nacht van zaterdag op zondag 47 mensen op de bon geslingerd wegens drugsbezit.

De controle vond op verschillende plekken plaats net over de grens, meldt hbvl.be.

Toerisme
Voeren ligt op tien kilometer van Maastricht en heeft al jaren last van drugstoerisme. Veel Belgen komen naar Maastricht om illegaal drugs te kopen in de stad. Deze drugstoeristen veroorzaken veel overlast in Voeren, zegt de Belgische politie.

Nederlandse agenten
Bij de controle werden ook Nederlandse en Luxemburgse agenten ingezet. De Belgische politie zette onder meer een helikopter, drugshonden en camera's met kentekenherkenning in. Ook de belastingdienst en de douane deden mee aan de actie.

Wapens
Naast drugstoerisme was de controle ook gericht op verkeersovertredingen en illegaal wapenbezit. Drie mensen werden gepakt met een verboden wapen. 136 chauffeurs kregen een boete omdat ze te hard reden.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen