Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote actie Belgische politie tegen drugstoerisme

Geplaatst opzondag 19 mei 2019 - 11:30

Bij een grote controle van de politie van Voeren werden in de nacht van zaterdag op zondag 47 mensen op de bon geslingerd wegens drugsbezit.

De controle vond op verschillende plekken plaats net over de grens, meldt hbvl.be.

Toerisme
Voeren ligt op tien kilometer van Maastricht en heeft al jaren last van drugstoerisme. Veel Belgen komen naar Maastricht om illegaal drugs te kopen in de stad. Deze drugstoeristen veroorzaken veel overlast in Voeren, zegt de Belgische politie.

Nederlandse agenten
Bij de controle werden ook Nederlandse en Luxemburgse agenten ingezet. De Belgische politie zette onder meer een helikopter, drugshonden en camera's met kentekenherkenning in. Ook de belastingdienst en de douane deden mee aan de actie.

Wapens
Naast drugstoerisme was de controle ook gericht op verkeersovertredingen en illegaal wapenbezit. Drie mensen werden gepakt met een verboden wapen. 136 chauffeurs kregen een boete omdat ze te hard reden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen