Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote actie Belgische politie tegen drugstoerisme

Geplaatst opzondag 19 mei 2019 - 11:30

Bij een grote controle van de politie van Voeren werden in de nacht van zaterdag op zondag 47 mensen op de bon geslingerd wegens drugsbezit.

De controle vond op verschillende plekken plaats net over de grens, meldt hbvl.be.

Toerisme
Voeren ligt op tien kilometer van Maastricht en heeft al jaren last van drugstoerisme. Veel Belgen komen naar Maastricht om illegaal drugs te kopen in de stad. Deze drugstoeristen veroorzaken veel overlast in Voeren, zegt de Belgische politie.

Nederlandse agenten
Bij de controle werden ook Nederlandse en Luxemburgse agenten ingezet. De Belgische politie zette onder meer een helikopter, drugshonden en camera's met kentekenherkenning in. Ook de belastingdienst en de douane deden mee aan de actie.

Wapens
Naast drugstoerisme was de controle ook gericht op verkeersovertredingen en illegaal wapenbezit. Drie mensen werden gepakt met een verboden wapen. 136 chauffeurs kregen een boete omdat ze te hard reden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen