Overslaan en naar de inhoud gaan

Grote aanhang PVV in Sittardse volkswijk

Geplaatst opmaandag 13 maart 2017 - 15:40

In de Sittardse wijk Stadbroek is het niet moeilijk om aanhangers van Geert Wilders te vinden.

Mensen komen opvallend makkelijk uit voor hun sympathie voor de PVV, blijkt uit een verkiezingsreportage van L1.

Teleurstelling
"Eigen mensen hebben niets meer te vertellen. Daarom zou ik willen dat we ons land terug kunnen krijgen zoals het was", verzucht Cor Spreij. Hij woont in een klein huis in Stadbroek. Maar zelfs in zijn bescheiden woning lukt het hem en zijn vrouw maar moeilijk om het hoofd boven water te houden. Ze houden maandelijks 350 euro over om van te leven. Spreij is boos en teleurgesteld in de traditionele partijen. Hij gaat stemmen op Geert Wilders: "Ik geef hem het voordeel van de twijfel", zegt hij.

Asielstroom
In het winkelcentrum van de wijk vinden mensen dat er te veel asielzoekers naar Nederland komen. "Geert Wilders is de enige die dit land kan redden", zegt een man voor de ingang van de supermarkt. "Buitenlanders hebben nog meer te vertellen dan wij" vult een vrouw aan. Ook zij hoopt op een grote verkiezingsoverwinning van de PVV.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

ANP
PVV-stemmer: 'Wilders trok te hard van leer'
Geert Wilders
Wilders: 'Het lijkt de wereld op zijn kop'
Veel politie op de been voor komst Geert Wilders
PVV-leider Geert Wilders: 'Ik blijf strijdbaar'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen