Overslaan en naar de inhoud gaan

Grootste rotonde van Limburg te hoog, werk stilgelegd

Geplaatst opvrijdag 1 juni 2018 - 14:18

De werkzaamheden aan de rotonde boven de A76 bij Nuth, een onderdeel van de Buitenring, worden stilgelegd.

Dat heeft de voorzieningenrechter vrijdag beslist.

Te hoog
Een omwonende had bezwaar ingediend omdat het bouwwerk volgens hem te hoog zou worden. De rechter heeft zich hierover gebogen en kwam een zogeheten erfdienstbaarheid tegen, die nog uit 1938 stamt. Hierin stond dat de maximale bouwhoogte 78 meter boven zeeniveau is, terwijl de rotonde daar volgens plan boven uit komt te steken.

Buitenring
​De provincie is begin dit jaar gestart met de bouw van de turborotonde in Nuth. Het moet de grootste rotonde van Limburg worden. De rotonde sluit de toekomstige N300 aan op de A76. Het is de kop van de Buitenring van Parkstad Limburg.

Voorlopig
De uitspraak van de rechter betekent niet dat er definitief een streep door de aanleg van de rotonde gaat. Het is een voorlopige uitspraak van de voorzieningenrechter. Er kan een kort geding worden aangespannen om de erfdienstbaarheid op te heffen.

Lees ook: Buitenring Parkstad krijgt grootste rotonde van Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen