Overslaan en naar de inhoud gaan

Grootste crystalmethlab van Nederland in Nederweert ontdekt

Geplaatst opvrijdag 30 juli 2021 - 13:46

De politie heeft in Nederweert het grootste en meest professionele productielab van crystal meth ooit in Nederland ontdekt.

Dat gebeurde in de nacht van donderdag op vrijdag.

Versleutelde chatberichten
De politie kwam het lab aan de Hoogbosweg op het spoor door informatie uit versleutelde chatberichten. Tijdens de inval stuitten agenten op het omvangrijke lab. Op het perceel in het buitengebied staan een woning en meerdere loodsen. Het lab was gevestigd in twee loodsen die langs elkaar staan.

De politie heeft diezelfde nacht een 62-jarige Pool in de boeien geslagen. Mogelijk volgen later meer aanhoudingen.

Ontmanteling duurt dagen
De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is gestart met de ontmanteling van de productielocatie. Vanwege de grootte van het lab zal dit volgens de politie nog zeker tot en met zondag duren. Omdat het lab in het buitengebied ligt, was er volgens de politie geen gevaar voor omwonenden.

Lees ook: Drugslab ontdekt bij inval in Nederweert

Breaking Bad
Crystal meth werd mede bekend door de Netflix-serie 'Breaking Bad'. Het is een zwaar verslavende drug waarmee criminelen flink geld kunnen verdienen. De drug wordt meestal verkocht in de vorm van kristallen of poeder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen