Overslaan en naar de inhoud gaan

Grootschalig onderzoek in woning dode man Blitterswijck

Geplaatst opzondag 5 maart 2017 - 12:27

Het politieonderzoek bij de woning in Blitterswijck, waar vrijdagochtend het lichaam van een 50-jarige dode man is gevonden, is nog in volle gang. Zo vindt er zondag en maandag forensisch onderzoek plaats.

Maandag wordt sectie op het lichaam van de man verricht, zo laat de politie weten. Mogelijk wordt dan ook meer duidelijk over hoe de man om het leven is gekomen.

Misdrijf
Het lichaam van de 50-jarige werd vrijdagochtend even voor 10:00 uur gevonden in een woning aan de Jan Franssenstraat. Over de omstandigheden hoe hij is aangetroffen doen verschillende geruchten de ronde. De politie wil hier nog niks over kwijt, omdat dit nog wordt onderzocht. Wel wordt rekening gehouden met een misdrijf.

Lees ook: Dode man Blitterswijck mogelijk door misdrijf omgekomen

Grootschalig onderzoek
Buiten de onderzoekers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoeken nog zo'n 25 rechercheurs en politiemedewerkers de zaak. Bij de woning is een keet gebouwd en zijn linten gespannen om nieuwsgierige omstanders op afstand te houden. Verder roept de politie getuigen op zich te melden.

Herdenkingsplek
Het Sint Antonius Abt Gilde van Blitterswijck heeft een herdenkingsplek ingericht voor de man. Hij was daar eerste gildemeester. De herdenkingsplek is in de Sint Antoniuskapel aan Langstraat.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Gerelateerde berichten

Kinderen vinden botresten in Venray
Bewoner Roekenbosch door politie van bed gelicht
Hennepkwekerij ontdekt in woning Blitterswijck
Politie houdt agressieve asielzoeker Blitterswijck aan
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen