Overslaan en naar de inhoud gaan

Groots onthaal in Meijel voor winnaars OLS

Geplaatst opzaterdag 13 juli 2019 - 21:55

De zes schutters die schutterij Sint Willibrordus de winst op het Oud Limburgs Schuttersfeest bezorgden, zijn zaterdagavond feestelijk onthaald in Meijel.

Na de huldiging op het OLS-terrein in Sevenum vertrok de winnende schutterij naar thuisdorp Meijel, waar dorpsbewoners massaal de straat op gingen om hun helden binnen te halen.

Lees ook: Meijel wint het Oud Limburgs Schuttersfeest

Vakantie
Op de kar trokken ze door de straten op weg naar het huldigingsplein. Daar werd het zestal telefonisch gefeliciteerd door burgemeester Wilma Delissen-van Tongerlo, die op vakantie is in Italië. Ze liet weten trots te zijn op het zestal. "Geniet van dit succes en maak er een mooie avond van."

Snor
Tijdens de huldiging werd schutterij-lid Joep naar voren gehaald vanwege een belofte die hij had gedaan. De schutter beloofde na ruim veertig jaar zijn snor af te scheren als Sint Willibrordus d'n Um mee naar Meijel zou nemen. En belofte maakt schuld: "Het is lekker naakt zo", zei Joep met een ontsnord gezicht tegen de camera van L1.

Kijk de huldiging in Meijel terug:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen