Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot werk Maastrichtse schilder gestolen uit Kurhaus

Geplaatst opvrijdag 2 maart 2018 - 12:17

Een groot schilderij van de Maastrichtse kunstenaar Guy Olivier is zonder dat iemand het doorhad gestolen uit het Kurhaus in Scheveningen.

Het schilderij Havana Dreams van 2 bij 1,20 meter was speciaal gemaakt voor de rooksalon van het hotel. Het doek met een waarde van zo'n 10.000 euro hing ongeveer anderhalf jaar in het Kurhaus.

Ongemerkt
De diefstal werd drie weken geleden opgemerkt door het hotelpersoneel, maar onbekend is hoe lang het schilderij toen al weg was. Alhoewel overal in het hotel bewakingscamera's hangen, hebben de dieven die weten te ontwijken.

De politie is ingeschakeld om het schilderij terug te vinden. Ook vraagt het hotel aan gasten die iets van de diefstal hebben meegekregen, zich te melden.

Het schilderij Havana Dreams van de Maastrichtse schilder Guy Olivier
Foto: Kurhaus
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen