Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot verschil huizenprijzen tussen wijken in Venlo en Weert

Geplaatst opmaandag 30 augustus 2021 - 14:42

Het verschil in huizenprijzen tussen goedkopere en duurdere wijken binnen een gemeente is in Limburg het grootst in Venlo en Weert.

De gemiddelde woningprijs in de duurste wijk van deze gemeenten ligt ruim twee keer zo hoog als die in de goedkoopste wijk, meldt woningmarktdienstverlener Calcasa.

Twee keer zo duur
Zo betaal je in de Weertse wijk Kazernelaan gemiddeld ruim 555.000 euro voor een woning, terwijl dit bedrag in Groenewoud net iets minder dan een helft daarvan is.

Ook in Venray en Heerlen zijn de verschillen tussen goedkope en dure wijken groot. De huizen in het Venrayse Vlakwater zijn bijna twee keer zo duur als de gemiddelde woningprijs in het Brukske.

Goedkoopste wijk
De goedkoopste wijk van Limburg ligt in de gemeente Heerlen: Eikenderveld. De gemiddelde woningprijs is daar 155.000 euro. De wijk is daarmee volgens Calcasa de goedkoopste van het hele land.

De Kazernelaan in Weert is de duurste wijk van de provincie. Woningen kosten daar gemiddeld 555.000 euro. Dat is ruim 3,5 keer zoveel.

Verschil neemt af
Volgens Calcasa nemen de verschillen door heel Nederland tussen de duurste en goedkoopste wijken iets af. "In 2009 was het ongewogen gemiddelde, waarbij alle gemeenten dus even zwaar meewegen, van het prijsverschil nog meer dan 44 procent. Inmiddels ligt dit percentage op iets boven de 41 procent", aldus de woningmarktdienstverlener. Dat betekent dat een woning in de duurste wijk in een Nederlandse gemeente gemiddeld 41 procent duurder is dan de goedkoopste wijk. Den Haag en Amsterdam zijn uitschieters, met 400 procent.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen