Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot vat met salpeterzuur valt van heftruck

Geplaatst opmaandag 6 juli 2020 - 11:51

Bij een tuinbouwbedrijf in Leunen is maandagochtend een groot vat met salpeterzuur omgevallen. Zo'n 500 liter salpeterzuur is daarbij uit de tank gelekt.

De brandweer werd rond 10:45 uur gealarmeerd voor de lekkage bij het bedrijf aan De Hoef.

Geen gewonden
Ter plaatse bleek dat een vat met 1000 liter salpeterzuur tijdens het transport van een heftruck was gevallen. Daardoor was een lekkage ontstaan. Zo'n 500 liter lekte daardoor uit de tank. De brandweer wist de lekkage na een half uur te stabiliseren.

Opruimen
Inmiddels is de brandweer samen met de eigenaar van het bedrijf begonnen met het opruimen van het gelekte salpeterzuur. Het zuur zal volgens een woordvoerder flink verdund moeten worden met water. De eigenaar kan de stof vervolgens afvoeren.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen