Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot onderhoud: deel A79 vier weken dicht

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2021 - 13:20

Het grootschalig onderhoud aan de A79 tussen Maastricht en Heerlen gaat vrijdagavond van start.

De snelweg wordt om 21:00 uur voor vier weken van Maastricht tot Hulsberg afgesloten. Verkeer richting Heerlen ondervindt hier hinder van en moet rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

Groot onderhoud
De snelweg moet veiliger, stiller en duurzamer worden. De weg is berucht vanwege aquaplaning als het hard heeft geregend. Dat is een aandachtspunt voor Rijkswaterstaat. Zo wordt de hele weg voorzien van stiller asfalt en worden de op- en afritten bij Klimmen, Voerendaal en Valkenburg verlengd. Daarnaast worden ook de problemen met afwatering aangepakt.

Lees ook: Werkzaamheden A79 van start: weg moet veiliger worden

Vier keer vier weken
De opknapbeurt is verdeeld in vier fases van elk vier weken. De planning is als volgt:

  • 26 feb - 28 mrt: A79 afgesloten van Maastricht tot Hulsberg (4) richting Heerlen
  • 18 apr - 16 mei: A79 afgesloten van Hulsberg (4) tot Heerlen richting Heerlen
  • 28 mei - 27 jun: A79 afgesloten van Hulsberg (4) tot Maastricht richting Maastricht
  • 9 jul - 8 aug: A79 afgesloten van Heerlen tot Hulsberg (4) richting Maastricht
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen