Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot onderhoud Chemelot: fabrieken krijgen 'grote beurt'

Geplaatst opvrijdag 2 april 2021 - 6:35

De komende maanden wordt er op Chemelot in Sittard-Geleen groot onderhoud uitgevoerd bij een aantal fabrieken.

Het werk gaat tot en met juni duren.

Onderhoudsstops
De fabrieken worden stilgezet zodat ze van binnen en van buiten kunnen worden geïnspecteerd. Verder wordt alles schoongemaakt en worden waar nodig onderdelen gerepareerd. Tijdens een onderhoudsstop worden honderden mensen ingezet.

Hinder
Volgens Chemelot kunnen omwonenden hinder ondervinden van de drukte op en rondom het chemisch industriecomplex in Sittard-Geleen. 'We streven ernaar om alle activiteiten zo soepel mogelijk te laten verlopen en doen ons uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken', laat Chemelot weten.

Wettelijke verplichting
De 60 fabrieken krijgen om de 2, 4 of 6 jaar een 'grote beurt'. De tijdsduur is afhankelijk van de complexiteit van de fabriek. De inspecties zijn wettelijk verplicht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen