Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot financieel tekort van Meerssen lijkt weggewerkt

Geplaatst opvrijdag 23 oktober 2020 - 6:46

Het ziet er naar uit dat Meerssen op tijd een sluitende begroting klaar heeft. Ook is de zoektocht naar twee wethouders geslaagd.

Dat laten het CDA en de lokale partijen KIJK!!!, Lokaal DNA en Focus weten. De vier partijen verwachten dat op 11 en 12 november een sluitende begroting vastgesteld kan worden door de gemeenteraad. Dan kan die begroting meteen richting de provincie Limburg, zodat die daar nog op tijd is.

Preventief toezicht
Uiterlijk 15 november moet die begroting namelijk bij de provincie liggen, anders komt Meerssen onder preventief toezicht te staan. Dat betekent dat Gedeputeerde Staten (GS) de begroting moet goedkeuren. Bij preventief toezicht gaat de provincie ook over eventuele wijzigingen in die begroting.

Wethouders gevonden
De vier partijen laten verder weten dat er twee kandidaat-wethouders zijn gevonden, die op 2 november door de gemeenteraad van Meerssen geïnstalleerd kunnen worden. Om wie het gaat, maken de partijen pas op zaterdag 24 oktober bekend, tijdens een speciaal ingelaste persconferentie. Dan wordt ook een zogenoemd koersdocument gepresenteerd, waarin de prioriteiten voor de gemeente Meerssen staan omschreven, tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Lees ook: Meerssen krijgt twee wethouders van buiten

Bestuurlijke crisis
Meerssen verkeert in een bestuurlijke crisis. Op 24 september stapten de drie zittende wethouders op, nadat de vier fracties het vertrouwen in hen opzegde. Dat gebeurde nadat het trio aangaf dat de enige optie voor Meerssen nog is om te fuseren met Maastricht. De ex-bestuurders kwamen tot die conclusie, nadat bleek dat Meerssen afstevende op een financieel tekort van 1,7 miljoen euro.

Nu er een sluitende begroting gepresenteerd kan worden, lijkt het erop dat het de vier lokale partijen is gelukt dat tekort weg te werken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen