Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot 'Euregionaal' horecaproject op Julianaplein Vaals

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 16:56

Na drie jaar leegstand gaan de winkel- en horecapanden van het Julianaplein in het centrum van Vaals in één klap ingevuld worden door een Turkse ondernemersfamilie uit Aken.

In de panden aan in het in 2016 groots geopende plein komen maar liefst zeven verschillende restaurants, elk met een internationaal karakter, waaronder de Turkse, Italiaanse, Griekse en Aziatische keuken. Het project krijgt de naam Festi Vaals.

Bezoekers uit Euregio
De ondernemers verwachten per dag zo’n drieduizend gasten te ontvangen. De ondernemers gaan uit van minstens 150 nieuwe arbeidsplaatsen, waardoor ze meteen de grootste werkgever van Vaals gaan worden. Ali Akgün, ontwikkelaar namens de familie Gunduz, verwacht bezoekers uit de hele Euregio. "Voor Vaals zelf is dit project veel te groot, maar we denken met dit concept veel mensen uit de rest van Limburg, uit België en uit Duitsland te trekken. Het gaat om de betere gastronomie, niet om fastfood. Belangrijk is dat we ook veel evenementen gaan organiseren, zodat dit mooie centrum echt gaat leven."

Opgelost
Voor burgemeester Reg van Loo is hiermee een groot probleem voor Vaals opgelost. "Het bleek heel moeilijk om in deze tijd nieuwe retail aan te trekken. Met deze ondernemers, die in Aken een heel goede naam hebben, krijgt Vaals de impuls die we nodig hebben."

September
In september wordt begonnen met de inrichting van de restaurants, waarvan de eerste begin volgend jaar open moeten gaan. Met het project is een investering van ruim tien miljoen euro gemoeid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen