Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot 'Euregionaal' horecaproject op Julianaplein Vaals

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 16:56

Na drie jaar leegstand gaan de winkel- en horecapanden van het Julianaplein in het centrum van Vaals in één klap ingevuld worden door een Turkse ondernemersfamilie uit Aken.

In de panden aan in het in 2016 groots geopende plein komen maar liefst zeven verschillende restaurants, elk met een internationaal karakter, waaronder de Turkse, Italiaanse, Griekse en Aziatische keuken. Het project krijgt de naam Festi Vaals.

Bezoekers uit Euregio
De ondernemers verwachten per dag zo’n drieduizend gasten te ontvangen. De ondernemers gaan uit van minstens 150 nieuwe arbeidsplaatsen, waardoor ze meteen de grootste werkgever van Vaals gaan worden. Ali Akgün, ontwikkelaar namens de familie Gunduz, verwacht bezoekers uit de hele Euregio. "Voor Vaals zelf is dit project veel te groot, maar we denken met dit concept veel mensen uit de rest van Limburg, uit België en uit Duitsland te trekken. Het gaat om de betere gastronomie, niet om fastfood. Belangrijk is dat we ook veel evenementen gaan organiseren, zodat dit mooie centrum echt gaat leven."

Opgelost
Voor burgemeester Reg van Loo is hiermee een groot probleem voor Vaals opgelost. "Het bleek heel moeilijk om in deze tijd nieuwe retail aan te trekken. Met deze ondernemers, die in Aken een heel goede naam hebben, krijgt Vaals de impuls die we nodig hebben."

September
In september wordt begonnen met de inrichting van de restaurants, waarvan de eerste begin volgend jaar open moeten gaan. Met het project is een investering van ruim tien miljoen euro gemoeid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen