Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot 'Euregionaal' horecaproject op Julianaplein Vaals

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 16:56

Na drie jaar leegstand gaan de winkel- en horecapanden van het Julianaplein in het centrum van Vaals in één klap ingevuld worden door een Turkse ondernemersfamilie uit Aken.

In de panden aan in het in 2016 groots geopende plein komen maar liefst zeven verschillende restaurants, elk met een internationaal karakter, waaronder de Turkse, Italiaanse, Griekse en Aziatische keuken. Het project krijgt de naam Festi Vaals.

Bezoekers uit Euregio
De ondernemers verwachten per dag zo’n drieduizend gasten te ontvangen. De ondernemers gaan uit van minstens 150 nieuwe arbeidsplaatsen, waardoor ze meteen de grootste werkgever van Vaals gaan worden. Ali Akgün, ontwikkelaar namens de familie Gunduz, verwacht bezoekers uit de hele Euregio. "Voor Vaals zelf is dit project veel te groot, maar we denken met dit concept veel mensen uit de rest van Limburg, uit België en uit Duitsland te trekken. Het gaat om de betere gastronomie, niet om fastfood. Belangrijk is dat we ook veel evenementen gaan organiseren, zodat dit mooie centrum echt gaat leven."

Opgelost
Voor burgemeester Reg van Loo is hiermee een groot probleem voor Vaals opgelost. "Het bleek heel moeilijk om in deze tijd nieuwe retail aan te trekken. Met deze ondernemers, die in Aken een heel goede naam hebben, krijgt Vaals de impuls die we nodig hebben."

September
In september wordt begonnen met de inrichting van de restaurants, waarvan de eerste begin volgend jaar open moeten gaan. Met het project is een investering van ruim tien miljoen euro gemoeid.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen