Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot deel van woningen Eijsden nog zonder gas

Geplaatst opdonderdag 30 augustus 2018 - 20:35

Een groot deel van de huishoudens in Eijsden, die getroffen werden door een lek in de waterleiding, zit donderdagavond nog steeds zonder gas.

De lekkage ontstond woensdagavond. Donderdag hadden 40 huizen lange tijd geen gas, omdat water en modder in een aantal gasleidingen terecht is gekomen.

Geen gas
Enexis laat donderdagavond weten dat inmiddels tien huizen aan de Molenstraat en Steegstraat weer gas hebben. De 30 andere huishoudens aan de Caesterstegen, Graaf de Geloeslaan en De la Margellelaan moeten het nog even zonder gas doen. Bewoners kunnen zich in een andere ruimte die beschikbaar wordt gesteld douchen.

Lees ook: Lek in waterleiding Eijsden: 40 woningen zonder gas

Tijdrovend
Aangezien het gasnet veel verschillende aftakkingen heeft, moet er op verschillende plaatsen gegraven worden om goed bij de gasleidingen te kunnen komen. Dat is voor de monteurs een tijdrovend klusje.

Enexis weet niet hoelang de herstelwerkzaamheden nog gaan duren.

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen