Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot deel Roermondse gemeenteraad klaar met gedrag LVR

Geplaatst opmaandag 17 februari 2020 - 21:09

De meest recente aanvaring tussen burgemeester Rian Donders van Roermond en LVR-gemeenteraadsleden Jos van Rey en Dré Peters, is aanleiding voor een gezamenlijke verklaring van vrijwel alle andere partijen in de Roermondse gemeenteraad.

De zeven partijen schrijven dat de LVR zich schuldig maakt aan 'intimiderend en onfatsoenlijk gedrag' en dat de partij van Jos van Rey zich niks aantrekt van afspraken die er zijn gemaakt over de omgangsvormen in de Roermondse gemeenteraad.

Video: L1

Hart onder riem
"Het frustreert de politieke besluitvorming, leidt af van zaken waar het echt om gaat en dient de Roermondse burger niet", staat in de verklaring die is bedoeld om de burgemeester een hart onder de riem te steken. De brief is ondertekend door GroenLinks, CDA, Democraten Swalmen, VVD, D66, SP en Stadspartij Roermond. Die laatste twee vallen op, omdat ze net als de LVR in de oppositiebankjes zitten. DENK, eveneens een oppositiepartij, heeft de verklaring niet ondertekend.

Vergadering
Directe aanleiding voor de brief is de gemeenteraadsvergadering van vorige week donderdag. Een agendapunt over vastgoed in de binnenstad liep toen volledig uit de hand nadat burgemeester Donders de LVR vroeg om bij het agendapunt te blijven, terwijl de LVR juist vond dat die partij de mond werd gesnoerd.

Lange geschiedenis
Het is niet de eerste keer dat Van Rey en Donders in de raad botsen. Eerder lagen ze met elkaar op ramkoers vanwege inzage over de declaraties van de burgemeester. Ook probeert de burgemeester de gemeenteraad strak in het gareel te houden en werd Van Rey al de toegang tot bepaalde delen van het stadhuis ontzegd. Van Rey noemde burgemeester Donders eerder al een 'politieke pyromaan'.

De partij heeft aangekondigd naar aanleiding van de clash van donderdag een klacht over Donders in te dienen bij gouverneur Theo Bovens.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen