Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot deel Roermondse gemeenteraad klaar met gedrag LVR

Geplaatst opmaandag 17 februari 2020 - 21:09

De meest recente aanvaring tussen burgemeester Rian Donders van Roermond en LVR-gemeenteraadsleden Jos van Rey en Dré Peters, is aanleiding voor een gezamenlijke verklaring van vrijwel alle andere partijen in de Roermondse gemeenteraad.

De zeven partijen schrijven dat de LVR zich schuldig maakt aan 'intimiderend en onfatsoenlijk gedrag' en dat de partij van Jos van Rey zich niks aantrekt van afspraken die er zijn gemaakt over de omgangsvormen in de Roermondse gemeenteraad.

Video: L1

Hart onder riem
"Het frustreert de politieke besluitvorming, leidt af van zaken waar het echt om gaat en dient de Roermondse burger niet", staat in de verklaring die is bedoeld om de burgemeester een hart onder de riem te steken. De brief is ondertekend door GroenLinks, CDA, Democraten Swalmen, VVD, D66, SP en Stadspartij Roermond. Die laatste twee vallen op, omdat ze net als de LVR in de oppositiebankjes zitten. DENK, eveneens een oppositiepartij, heeft de verklaring niet ondertekend.

Vergadering
Directe aanleiding voor de brief is de gemeenteraadsvergadering van vorige week donderdag. Een agendapunt over vastgoed in de binnenstad liep toen volledig uit de hand nadat burgemeester Donders de LVR vroeg om bij het agendapunt te blijven, terwijl de LVR juist vond dat die partij de mond werd gesnoerd.

Lange geschiedenis
Het is niet de eerste keer dat Van Rey en Donders in de raad botsen. Eerder lagen ze met elkaar op ramkoers vanwege inzage over de declaraties van de burgemeester. Ook probeert de burgemeester de gemeenteraad strak in het gareel te houden en werd Van Rey al de toegang tot bepaalde delen van het stadhuis ontzegd. Van Rey noemde burgemeester Donders eerder al een 'politieke pyromaan'.

De partij heeft aangekondigd naar aanleiding van de clash van donderdag een klacht over Donders in te dienen bij gouverneur Theo Bovens.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen