Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot deel A73 heel weekend dicht door werkzaamheden

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 6:00

Vanwege werkzaamheden aan de tunnels en het asfalt is een groot deel van de snelweg A73 tussen Venlo en Maasbracht dit weekend in beide richtingen dicht.

Rijkswaterstaat gaat de lokale tunnelbediening verplaatsen naar de Verkeerscentrale Zuid-Nederland in Helmond.

Combinatie
Om de verkeershinder voor de omgeving te beperken, worden deze werkzaamheden gecombineerd met regulier onderhoud zoals controles van het asfalt.

Richting Venlo
De snelweg is van vrijdag 21:00 uur tot en met maandag 5:00 uur afgesloten vanaf knooppunt Het Vonderen tot afrit Beesel. Alle tussenliggende op- en afritten zijn ook dicht voor het lokale verkeer.

Doorgaand verkeer richting Nijmegen wordt omgeleid via Eindhoven, over de A2 en de A67. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van meer dan een half uur.

Richting Maastricht
Ook in zuidelijke richting is de A73 dit weekend dicht. Vanaf vrijdagavond 21:00 uur tot en met maandagochtend 5:00 uur kunnen automobilisten geen gebruik meer maken van de A73 tussen knooppunt Zaarderheiken en afrit Linne. De verbindingswegen vanuit het noorden naar de A67 richting Eindhoven of Duisburg zijn wel toegankelijk. Alle andere op- en afritten zijn gesloten.

Doorgaand verkeer richting Maastricht wordt omgeleid via Eindhoven, over de A67 en de A2. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van meer dan een half uur.

Werkzaamheden
Twee weken later worden de werkzaamheden hervat. Dan zal de snelweg in het weekend alleen in de avond en nacht afgesloten worden voor het verkeer. Het regulier onderhoud aan de A73-tunnels wordt bij deze werkzaamheden meegenomen.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen