Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot deel A73 heel weekend dicht door werkzaamheden

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 6:00

Vanwege werkzaamheden aan de tunnels en het asfalt is een groot deel van de snelweg A73 tussen Venlo en Maasbracht dit weekend in beide richtingen dicht.

Rijkswaterstaat gaat de lokale tunnelbediening verplaatsen naar de Verkeerscentrale Zuid-Nederland in Helmond.

Combinatie
Om de verkeershinder voor de omgeving te beperken, worden deze werkzaamheden gecombineerd met regulier onderhoud zoals controles van het asfalt.

Richting Venlo
De snelweg is van vrijdag 21:00 uur tot en met maandag 5:00 uur afgesloten vanaf knooppunt Het Vonderen tot afrit Beesel. Alle tussenliggende op- en afritten zijn ook dicht voor het lokale verkeer.

Doorgaand verkeer richting Nijmegen wordt omgeleid via Eindhoven, over de A2 en de A67. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van meer dan een half uur.

Richting Maastricht
Ook in zuidelijke richting is de A73 dit weekend dicht. Vanaf vrijdagavond 21:00 uur tot en met maandagochtend 5:00 uur kunnen automobilisten geen gebruik meer maken van de A73 tussen knooppunt Zaarderheiken en afrit Linne. De verbindingswegen vanuit het noorden naar de A67 richting Eindhoven of Duisburg zijn wel toegankelijk. Alle andere op- en afritten zijn gesloten.

Doorgaand verkeer richting Maastricht wordt omgeleid via Eindhoven, over de A67 en de A2. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van meer dan een half uur.

Werkzaamheden
Twee weken later worden de werkzaamheden hervat. Dan zal de snelweg in het weekend alleen in de avond en nacht afgesloten worden voor het verkeer. Het regulier onderhoud aan de A73-tunnels wordt bij deze werkzaamheden meegenomen.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen