Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot alarm om voorzorgslanding op vliegveld Beek

Geplaatst opdonderdag 7 januari 2021 - 12:21

De hulpdiensten hebben donderdag groot alarm geslagen om een voorzorgslanding van een vliegtuig op Maastricht Aachen Airport (MAA).

Rond 11:40 uur werden de hulpdiensten in groten getale opgetrommeld om naar het vliegveld in Beek te komen. Vanwege de situatie werd GRIP1 afgekondigd. Dat betekent dat er extra voertuigen en mensen ingezet kunnen worden bij incidenten.

Groot toestel
Volgens een woordvoerster van het vliegveld was een Airbus 320 onderweg naar Beek, omdat het toestel op MAA geparkeerd zou worden. "Het vliegtuig kampte met motorproblemen waardoor één motor uitgezet is. Maar uitzonderlijk is dit niet." Het is volgens de woordvoerster normaal dat er bij grote toestellen groot alarm wordt geslagen uit voorzorg.

Het toestel van de Turkse luchtvaartmaatschappij Freebird Airlines landde uiteindelijk om 12:15 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen