Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot alarm om brand in Blerick: sirenes in omgeving gaan af

Geplaatst opdinsdag 7 augustus 2018 - 3:53

In Blerick woedt een grote brand bij een coatingbedrijf aan de Groot-Bollerweg. Vanwege de brand zijn rond 03:50 uur in de omgeving de sirenes afgegaan en is een NL-Alert verstuurd.

Het vuur bij een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen brak rond 02:30 uur uit. De brand veroorzaakte een enorme rookontwikkeling. "Er zijn hier dikke zwarte rookwolken te zien", aldus een omstander.

Brand meester
Ondertussen is de rookontwikkeling sterk afgenomen, melden omstanders. Rond 07:30 uur had de brandweer de brand onder controle en werd het sein brand meester gegeven.

Zuurbaden
Volgens de brandweer woedt het vuur in zuurbaden van het metaalafwerkingsbedrijf. Die worden gebruikt om materialen te reinigen. Medewerkers van het bedrijf konden het pand op tijd verlaten.

De brandweer sloeg direct groot alarm omdat er mogelijk ook gevaarlijke stoffen vrijkomen. Iedereen in de omgeving wordt opgeroepen om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten. Ook moeten ventilatiesystemen worden uitgeschakeld. Verder is de scheepvaart op de Maas stilgelegd.

Ramen open
"Met dit warme weer slapen veel mensen met de ramen open. Die wilden we waarschuwen, ook omdat we nog niet weten of er gevaarlijke stoffen in de rook zitten. Die kans is namelijk wel aanwezig", laat een woordvoerder van de brandweer weten. Rond 07:00 uur werd duidelijk dat er bij de brand zwaveldioxide is vrijgekomen, wat onder meer tot ademhalingsproblemen kan leiden.

Lees ook: Brand Blerick: Zwavelzuur en mierenzuur vrijgekomen

De tekst gaat verder onder de tweets en video.

Prikkelingen
Mensen die de rook inademen, kunnen last krijgen van prikkelingen aan de slijmvliezen. Dat betekent dat er ademhalingsproblemen, slikproblemen en tranende ogen kunnen optreden.

Hulp voor brandweer
De Venlose brandweer krijgt bij het bestrijden van de vlammen hulp van collega's uit heel Noord- en Midden-Limburg. Ook zijn vanuit het Brabantse Geldrop en Valkenswaard twee hoogwerkers uitgerukt. "We proberen nu vanaf de buitenkant de brand te bestrijden", aldus de brandweer. Iets na 07:30 uur is de brandweer naar binnen gegaan om daar het vuur te blussen.

Openbaar vervoer
Bij het openbaar vervoer zijn de gevolgen van de brand merkbaar. Het treinverkeer rijdt volgens schema, maar de treinen stoppen niet op station Blerick. Daarnaast bestaat de kans dat er minder bussen rijden, ook omdat chauffeurs in de omgeving niet zomaar naar buiten mogen.

Lees ook: Treinen stoppen niet in Blerick, mogelijk minder bussen

Salpeterzuur
Vorig jaar juni explodeerde bij hetzelfde bedrijf een vat met duizend liter salpeterzuur, wat vervolgens over de bedrijfsvloer vloeide.

Lees ook: Opruimen salpeterzuur begonnen in Venlo

Luister op L1 Radio naar extra nieuwsupdates vanwege de grote brand in Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen