Overslaan en naar de inhoud gaan

Groot alarm na brand in oude kippenstallen Well

Geplaatst opzaterdag 21 november 2020 - 8:02

In Well heeft zaterdagochtend een grote brand gewoed in twee lege kippenstallen. De rookpluim was in de wijde omgeving te zien. De brandweer sloeg groot alarm.

Het vuur ontstond rond 7:30 uur in de stallen aan de Wezerweg.

Geen kippen
"De twee stallen zijn verloren", zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Limburg tegen L1. "Een derde stal, waarin campers staan, is gered. Ook een woonhuis hebben we kunnen behouden." De oude stalen waren leeg. Er waren geen kippen meer aanwezig.

Video: SK-Media

Asbest
Bij de brand is asbest vrijgekomen. "Op dit moment wordt onderzocht hoe groot het gebied is waar asbest is terecht gekomen, maar dat is vooral op het eigen terrein."

Bij de brand kwam veel rook vrij en de brandweer vreesde dat het vliegverkeer daar overlast van zou hebben. Dat was uiteindelijk niet het geval. Well ligt vlakbij de luchthaven van het Duitse Weeze.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen